2n Festival Domini màgic de Poesia

“Cal deixar-se envair per la poesia”

va escriure Joan Vinyoli, el poeta de qui l'any 2014 se celebrava el centenari.

El FESTIVAL DOMINI MÀGIC DE POESIA, en aquesta segona edició, torna a fer una proposta singular per situar Santa Coloma en un lloc privilegiat d'irradiació poètica.

El vincle de Joan Vinyoli amb l'entorn humà i natural del poble és allò que inspira i dóna un sentit especial a! festival. Per això, a la programació hi ha actes de celebració d'aquesta naturalesa que va propiciar la seva descoberta de la poesia: parc de Sant Salvador, turó del Vent, gorga d'en Vila, gorgs de Penjacans...
En el progarna també hi conflueixen moltes veus: des de la de Feliu Formosa, que als seus vuitanta anys és una de les més potents de la nostra literatura, fins a les de poetes el trajecte líric dels quals està en fase de consolidació però que ja ha merescut un ampli reconeixement (Arnau Pons, Isabel Garcia Canet, Àngels Marzo, Laia Noguera i Albert Roig), passant per la d'un poeta que s'estrena en l'àmbit editorial: Roger Vila Padró.

El recital "Veus de la terra" vol posar de manifest la riquesa del domini lingüístic de la llengua catalana i la força dels seus poetes. D'altra banda, de la mà del mallorquí Arnau Pons, el festival facilita l'accés a una de les obres més originals de la poesia europea, la de Paul Celan, poeta alemany d'origen jueu, autor del conegut poema "Todesfuge" ("Fuga de mort"), que al·ludeix a la seva experiència amb relació al genocidi a l'Alemanya nazi.

I mereix un esment especial el concert "Santa Coloma canta Vinyoli", concert de presentació del CD que amb motiu del seu centenari la nostra població ha dedicat a Joan Vinyoli, en el qual compositors i cors colomencs interpretaran versions musicals dels seus poemes.

Us convidem, doncs, a entrar en el domini màgic de la poesia i a gaudir-ne plenament.

 

Divendres, 24 d’abril de 2015

  • 20.00 h El so dins el so (Biblioteca Joan Vinyoli). Espectacle de poesia amb la poeta Laia Noguera i l'actriu Mireia Chalamanch, recital de dues veus.

 

 

 

Dissabte, 25 d’abril de 2015

  • 10.30 h Itinerari poètic Joan Vinyoli (Parc de Sant Salvador) Lloc de trobada: pont de Sant Salvador
  • 16.30 h Presentació del llibre "Tot esperant la riuada", de Roger Vila Padró, amb l'autor Xavi Múrcia (Jardí de la Casa de la Paraula)
  • 17.15 h.Paul Celan, dit i explicat per Arnau Pons (Pati de la Casa de la Paraula)
  • 18.30 h Feliu Formosa diu els seus poemes (Casa de la Paraula)
  • 19.30 h. Recital "Veus de la terra", amb Isabel Garcia Canet (Pego), Arnau Pons (Felanitx) i Àngels Marzo (Lleida) (Casa de la Paraula)
  • 22.00 h Concert "Santa Coloma canta Joan Vinyoli" (Auditori) Amb la participació de J. Saurina, M. H, Tolosa, J. Solà, R. Massaguer, R, Galdon, Dr Freud, The River Frogs, Els Cantaires de Farners (Concert de presentació del CD dedicat a Joan Vinyoli amb motiu del seu centenari,)
  • 23.30 h Jam poètica (Bar Sport)

Diumenge, 26 d’abril de 2015

  • 09.30 h "I la natura em crida" Excursió amb lectura de poemes des de Santa Coloma fins a Farners passant per indrets als quals Vinyoli es va referir: parc de Sant Salvador, gorga d'en Vila, les Alzines Balladores, gorgs de Penjacans, esplanada de l'ermita de Farners, turó del Vent (Col·laboren: Mans Unides i Centre Excursionista Farners) Lloc de trobada: pont de Sant Salvador
  • 12.00 h Recital Albert Roig al turó del Vent (Turó del Vent - Farners)

 

 

Vegeu també: 2n Festival Domini Màgic de Poesia - Crònica a El Núvol

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (2n_FDMP_SCF_2015.pdf)Programa complet[Programa del 2n Festival Domini Màgic de Poesia]845 kB