Espriu i Vinyoli, units en el cicle ‘Vent d'aram'

Presentació de la Càtedra Vinyoli, a la Casa de la Paraula de Santa Coloma, l'octubre passat Foto: QUIM PUIG. El Punt Avui.

La Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània, creada conjuntament per la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, ha programat pels dissabtes del mes de novembre el cicle Vent d'aram, amb el qual es proposa difondre les activitats de la càtedra i al mateix temps preparar la transició entre el centenari de Salvador Espriu, que se celebra aquest any, i el de Joan Vinyoli, que serà el 2014, amb conferències, debats i espectacles musicals.

El cicle, que pren el nom d'un dels llibres de Vinyoli, va començar dissabte passat amb una lectura de les narracions d'Espriu a càrrec de l'escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà, complementat amb el recital poètic i musical El món perdut de Salvador Espriu, amb l'actor Joan Massot Kleiner i el guitarrista Toti Soler. En les pròximes sessions, a la Casa de la Paraula i l'Auditori i d'accés lliure, intervindran Vicenç Altaió, que llegirà la poesia de Vinyoli (dia 9, 18 h); Julià de Jòdar, que oferirà la seva visió del teatre d'Espriu (dia 16), i Lluís Solà, que també abordarà la poesia vinyoliana (dia 23). Pel dia 30 hi ha prevista una taula rodona sobre les relacions literàries entre els dos autors, amb Rosa Maria Delor, Miquel de Palol i Xavier Folch, a més d' un recital amb Lluís Soler i Eduard Iniesta.

Font: El Punt Avui | foto: Presentació de la Càtedra Vinyoli, a la Casa de la
Paraula de Santa Coloma, l'octubre passat Foto: QUIM PUIG. El Punt Avui.