25è aniversari de la mort de Joan Vinyoli

El 30 de novembre se celebra el 25è aniversari de la mort de Joan Vinyoli. Per aquest motiu, a Barcelona, el Centre d'Arts Santa Mònica, i altres institucions, ha organitzat la jornada "A Joan Vinyoli" amb aquest programa d'actes:

11h | sala d’actes Arts Santa Mònica
Presentació a la premsa de la propera publicació La bastida dels somnis. Vida i obra de Joan Vinyoli (guanyadora de la beca “Martí i Pol” atorgada per la Fundació Valvi), a càrrec de Quim Curbet de CCG Edicions i de l’autor Pep Solà.

12.30 h | Descoberta de la placa que l'Ajuntament de Barcelona dedica al poeta Joan Vinyoli, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. La placa serà col·locada a sobre de la façana de la casa on Joan Vinyoli visqué i creà la major part de la seva obra, carrer Castellnou, núm. 46. Durant l'acte d'inauguració intervindran Albert Vinyoli, fill del poeta, Jordi Martí i Grau, Delegat de Cultura i l'Alcalde de Barcelona, Sr. Jordi Hereu i Boher, qui presidirà l'acte. Posteriorment, Núria Candela oferirà una lectura de poemes escollits

19h | sala d’actes Arts Santa Mònica
A Joan Vinyoli amb Maria del Mar Bonet, Vicenç Altaió, Oriol Izquierdo, Cristina Badosa, Feliu Formosa, Xavier Folch , Josep-Anton Fernàndez i Xavier Macià

20.30h | Espai Balcó Arts Santa Mònica
Recital poètic a Joan Vinyoli, a partir d’una selecció de Cristina Badosa, presentació a càrrec de Perejaume amb Anna Maluquer i Marc Egea. Cloenda a càrrec del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras.

Altres actes relacionats:
Durant el mes de novembre Joan Vinyoli serà l'autor destacat al portal de literatura catalana LletrA, de la Universitat Oberta de Catalunya. Dilluns 23 de novembre, el portal LletrA obrirà un bloc sobre l'homenatge a Vinyoli que, a partir del dilluns 30 de novembre, s'actualitzarà a temps real seguint el transcurs dels actes. També podràs seguir la jornada a través de la xarxa social Twitter. El dimarts 1 de desembre s'iniciarà un debat virtual a partir de les ponències de la taula rodona, a offLletrA, l'espai de participació del portal LletrA, de la Universitat Oberta de Catalunya.

· Pocs dies abans, el dia 28, Santa Coloma de Farners, també ret homenatge al poeta en una diada amb diversos actes:

11.30h: Itinerari Poètic Joan Vinyoli en el Parc de Sant Salvador

19h: Recital a càrrec de Núria Candela acompanyada per Eduard Iniesta, a la Biblioteca Joan Vinyoli

22.30h: Jam Poètica al restaurant Vent d'aram