02. D'una terra (II)

05. D'una terra (II) - Poema

Per entendre el poema

El paisatge, associat als records de la infantesa i la joventut, és un elements molt important en la poesia de Joan Vinyoli. Aquí , el poeta, ens fa present, a través del record, un panorama d'ambientació molt suggestiva, gairebé màgica.

  1. Trieu el lèxic del poema que contribueix a crear aquest clima.
  2. Com interpreteu la figura del "llenyataire". Us sembla un element amb connotacions positives o negatives? Intenteu explicar-ho.
  3. Durant l'itinerari us proposem que us deixeu endur per la força suggestiva del bosc. Estigueu atents als sorolls, a la presència del silenci, al joc de llums i ombres. Deixeu, finalment, que la vostra fantasia explori "l'aire màgic de les soledats...".

Per jugar amb el poema

Us proposem que relateu alguna llegenda que us hagin explicat i que contingui alguns d'aquests substantius com a elements importants: llenyataire, déus, somni, màgia, lligabosc o soledat. Si no en sabeu cap, podeu resumir l'argument d'alguna pel.lícula que hàgiu vist o, simplement, inventar-vos-en una. Recordeu que la gràcia és que hi apareguin els substantius que us hem esmentat.